Lekker voor jezelf beginnen zonder een baas boven je te hebben, hoe ideaal is dat? Natuurlijk kan je er voor kiezen om een ZZP’er te worden, maar je kan er ook voor kiezen om een nieuw bedrijf op te starten waar mensen voor jou gaan werken. Het is in het begin misschien wat spannend en het kan goed zijn dat je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen. Een bedrijf beginnen is één ding, maar om het succesvol te maken is nog eens een andere drempel. Daarom hebben wij hieronder vijf stappen die je kunt volgen als je een nieuw bedrijf wilt beginnen.

Stap 1: Bedrijfsplan

De eerste stap die je moet gaan ondernemen als je een nieuw bedrijf wilt beginnen is het ontwikkelen van een bedrijfsplan. In dit plan moet informatie komen te staan over het bedrijf, welke doelgroep je hebt, wat voor producten of diensten je aan gaat bieden, welke concurrentie je hierin hebt en hoe je dit financieel gaat aanpakken. Vooral realistisch blijven in zo’n plan kan lastig zijn, omdat je erg enthousiast bent om het nieuwe bedrijf te vinden. Vraag hierin desnoods hulp aan andere bedrijven om je heen.

Stap 2: Registreren

Wanneer het bedrijfsplan helemaal af is, moet het bedrijf worden geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Hiervoor moet je een bedrijfsnaam kiezen en moet je eventuele vergunningen aanvragen bij de KVK, er aan liggend wat voor bedrijf je gaat beginnen. Voordat je een bedrijfsnaam kiest is het verstandig om een merknaam check te doen, hierdoor kan je kijken of jouw bedachte bedrijfsnaam al bestaat of niet.

Stap 3: Investeerders

Zonder geld kun je ook geen bedrijf beginnen, daarom is het belangrijk dat je een startkapitaal hebt. Hiervoor moeten investeerders worden gezocht. Dit kan op verschillende manieren, je kan dit bijvoorbeeld doen via een crowdfunindingsplatform of via banken. Je moet hiervoor een inhoudelijk sterk woordje klaar hebben staan en goed kunnen communiceren wat jou bedrijf te bieden heeft en waarom de investeerders in jouw bedrijf moeten investeren.

Stap 4: Operationele structuur

Voor een nieuw bedrijf moet je een operationele structuur ontwikkelen, dit houdt in dat je administratieve systemen opzet, werknemers inhuurt en operationele processen opzet.

Stap 5: Lancering

Wanneer je alle gereed hebt, is het tijd om je bedrijf te gaan lanceren. Dit betekend dat je je bedrijf moet gaan promoten. Dit kan via marketing- en advertentiecampagnes bijvoorbeeld.

Een nieuw bedrijf starten is leuk maar ook erg spannend, je moet hiervoor wel al je zaken hebben geregeld. Zo moet je eerst komen met een bedrijfsplan, dan moet je je registeren, vervolgens moet je op zoek gaan naar investeerders, dan een operationele structuur ontwikkelen en als laatste het bedrijf lanceren.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen