Het was deze maand weer die tijd van het jaar, mensen – de nieuwe iPhone is gelanceerd! De langverwachte iPhone 14 en iPhone 14 Pro stonden gepland voor 9 september 2022, en wij hebben alle details over wat je kunt verwachten van Apples nieuwste paradepaardje zodra je deze in huis hebt. In dit artikel sommen we enkele van de grootste voordelen van de iPhone 14 op.

NFC & 5G Connectiviteit

Nu we verder de 21e eeuw ingaan, is connectiviteit belangrijker dan ooit tevoren, zeker als je de iPhone 14 zakelijk gebruikt. Gelukkig ondersteunt de iPhone 14 zowel NFC als 5G-connectiviteit. Met NFC-ondersteuning zullen gebruikers kunnen profiteren van functies als Apple Pay en tap-to-connect mogelijkheden. Met 5G-ondersteuning kunnen gebruikers op zijn beurt wederom genieten van razendsnelle download- en uploadsnelheden wanneer ze verbonden zijn met een compatibel netwerk.

IP68 stof-/waterdichtheid

Een van de belangrijkste kenmerken van elke smartphone is zijn vermogen om de elementen te weerstaan, en de iPhone 14 zal zeker zijn werk doen op dit gebied. Net als zijn voorganger, de iPhone 13, behoudt de iPhone 14 zijn IP68 stof-/waterbestendigheid. Dit betekent dat hij tot een diepte van 4 meter gedurende 30 minuten in water kan worden ondergedompeld zonder schade op te lopen.

Krasbestendig keramisch glas

Een ander belangrijk kenmerk van de iPhone 14 is het krasbestendige display van keramisch glas. Dit type glas staat erom bekend aanzienlijk beter bestand te zijn tegen krassen en andere soorten schade dan standaard glazen schermen. Bovendien krijgt het display van de iPhone 14 een oleofobe coating, die vingerafdrukken en andere soorten vlekken helpt afstoten.

MagSafe Wireless Charging & Assist 7,5W Qi Magnetic Fast Charging

De iPhone 14 ondersteunt MagSafe draadloos opladen, waarmee gebruikers hun toestellen draadloos kunnen opladen met behulp van speciale magnetische laders. Daarnaast zal de telefoon ook Assist 7,5W Qi magnetic fast charging ondersteunen, waarmee gebruikers hun apparaten tot 50% sneller kunnen opladen dan met standaard Qi draadloze laders. Perfect om de hele dag door de beste productiviteits apps te gebruiken.

Verbeterde cameraprestaties bij weinig licht en 4K-opnamen met ondersteuning voor Gyro EIS-stabilisatie

Een van de meest verwachte kenmerken van iPhone 14 is het verbeterde camerasysteem. Voortbouwend op het al uitstekende camerasysteem van de iPhone 13 heeft Apple verschillende verbeteringen aangebracht die zelfs de meest veeleisende fotografen tevreden moeten stellen. Ten eerste zijn de cameraprestaties bij weinig licht aanzienlijk verbeterd dankzij de opname van grotere beeldsensoren en bijgewerkte beeldverwerkingsalgoritmen. Ten tweede is 4K-opname met ondersteuning voor gyro EIS-stabilisatie toegevoegd voor nog vloeiender en beter gestabiliseerde videobeelden.

LTPO Super Retina OLED Display met hoge verversingssnelheid van 120 Hz

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de iPhone 14 is misschien wel het LTPO Super Retina OLED-display met een hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Deze geavanceerde beeldschermtechnologie biedt gebruikers een boterzachte gebruikerservaring dankzij de ongelooflijk hoge vernieuwingsfrequentie. Daarnaast staan LTPO OLED schermen ook bekend om hun uitstekende energiezuinigheid – iets wat ongetwijfeld van pas zal komen bij het gebruik van zo’n hoge resolutie beeldscherm.

Ondersteuning door 4nm Apple A15 Bionic Chipset

Last but not least zal de iPhone 14 worden aangedreven door Apple’s nieuwste vlaggenschip mobiele processor – de A15 Bionic chipset. Deze krachtige processor is gebaseerd op een 4nm processnode en biedt aanzienlijke verbeteringen in zowel prestaties als energiezuinigheid ten opzichte van zijn voorganger (de A14 Bionic). Daardoor kunnen gebruikers van hun nieuwe iPhones snelle prestaties en een langere batterijduur verwachten.

Conclusie: Zoals je ziet is er veel om enthousiast over te zijn met betrekking tot Apple’s iPhone 14 release! Of je nu fan bent van fotografie of gewoon een telefoon wilt die corrosiebestendig is, er zal zeker een aspect van deze telefoon zijn dat je aanspreekt. Wees alleen wel snel, want het kan zomaar dat de iPhone 14 binnenkort ‘op’ is… Enjoy!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen